Jadłospis "Insulinooporność"





Opis
Dieta dedykowana osobom z insulinoopornością oraz z innymi zaburzeniami gospodarki węglowodanowej, wymagającymi wprowadzenia diety z niskim indeksem glikemicznym.
- Jadłospis podstawowy, dedykowany o każdej porze roku, o kaloryczności 1600 kcal z zachowaniem parametrów: 20% białka, 30% tłuszczu i 50% węglowodanów.
- Idealny dla osoby ważącej około 60 kg przy średnim wzroście i umiarkowanej / niskiej aktywności fizycznej.
- Jadłospis zawiera wytrawne i słodkie śniadania oraz słodkie drugie śniadania, obiady mięsne lub z rybą. W jadłospisie uwzględnione są również jaja, słodkie podwieczorki.
- Jadłospis zawiera 4 posiłki dedykowane dla osób zdrowych, bez alergii pokarmowych czy nietolerancji. Posiłki zawarte w jadłospisie są łatwe i proste do przygotowania.
Dieta zawiera: skrócony plan posiłków wraz z rozpisaną kalorycznością, jadłospis składający się z 28 przepisów na odpowiednio zbilansowane, zdrowe potrawy na 7 dni oraz listę zakupów, która usprawni wykonanie zakupów.